Συνέδρια
  English Page  Αρχική  Επικοινωνία

 

Αρχική
Ιστορία - Σκοποί
Διοίκηση
Συνέδρια
Δραστηριότητες
Εκδόσεις
Βιβλιοθήκη
Αρχείο ΙΑΑ
Π. Α. Μιχελής
Έφη Μιχελή
Νέα
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
Χάρτης Ιστότοπου

 

 

 

Σύνοδος Εκτελεστ. Επιτροπής ΙΑΑ, Αθήνα 2003    Σύνοδος Εκτελεστ. Επιτροπής ΙΑΑ, Αθήνα 2003

Σε στενή συνεργασία με το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή, το οποίο την επιχορηγεί συστηματικά, η Εταιρεία έχει οργανώσει τα εξής συνέδρια και συμπόσια:

bullet

Διεθνές Συμπόσιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αρχιτεκτόνων Τοπίου (International Federation of Landscape   Architects - IFLA) με θέμα «Aesthetic and Functional Values in Landscape Design», σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Τοπίου (ΠΣΑΤ), Αθήνα 1988.

bullet

Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο Αισθητικής με θέμα «Η Αισθητική στην παιδεία, τον πολιτισμό και την παράδοση», Αθήνα 1994, εκδήλωση μνήμης για την 25η επέτειο του θανάτου του Παναγιώτη Μιχελή. Συνεργασία με τη Βρετανική Εταιρεία Αισθητικής.

bullet

Συνέδριο με θέμα «Το παιδί και η αισθητική αγωγή», Αθήνα 1996.

bullet

Βρετανοελληνικό Συμπόσιο Αισθητικής με θέμα «Η Αισθητική στην παιδεία, τον πολιτισμό και την παράδοση», Οξφόρδη 1996. Συνεργασία με τη Βρετανική Εταιρεία Αισθητικής.

bullet

Ελληνογαλλικό Συμπόσιο Αισθητικής με θέμα «Η Τέχνη ως μέσον αμφισβήτησης», Αθήνα 1997. Συνεργασία με τη Γαλλική Εταιρεία Αισθητικής.

bullet

Συμπόσιο του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα «Το ερώτημα περί τέχνης σήμερα», Ιωάννινα 1998.

bullet

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Art and Landscape», σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αρχιτεκτόνων Τοπίου (IFLA) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Τοπίου (ΠΣΑΤ), Αθήνα 1998.

bullet

Ημερίδα με θέμα «Αισθητική και Εκπαίδευση», σε συνεργασία με την Εταιρεία Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής, Κομοτηνή 2001.

bullet

Συμπόσιο με θέμα «Νέες Προοπτικές στην Αισθητική και την Φιλοσοφία της Τέχνης», στο πλαίσιο της Συνόδου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ενώσεως Αισθητικής (ΙΑΑ), Αθήνα 2003.

 

 

Μεσογειακά Συνέδρια Αισθητικής

Α' Μεσογειακό Συνέδριο

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικής διοργανώθηκε στην Αθήνα το 2000 το 1ο Μεσογειακό Συνέδριο Αισθητικής,  με θέμα «Η Αισθητική στην αρχή της τρίτης χιλιετίας». Με το συνέδριο αυτό εγκαινιάστηκε ο θεσμός των Μεσογειακών Συνεδρίων Αισθητικής, υλοποιώντας μια ιδέα του Προέδρου της Εταιρείας καθηγητή Διονύση Α. Ζήβα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αποφασίστηκε να ιδρυθεί μόνιμη Γραμματεία των Μεσογειακών Συνεδρίων στο Ίδρυμα Μιχελή.

Μετά την αναγνωρισμένη επιτυχία του 1ου Μεσογειακού Συνεδρίου Αισθητικής, η Ελληνική Εταιρεία Αισθητικής και το Ίδρυμα Μιχελή υποστήριξαν με τη νέα αυτή Γραμματεία τη διοργάνωση τόσο του 2ου Μεσογειακού Συνεδρίου Αισθητικής στην Τυνησία το 2003 με θέμα «Χώροι και Μνήμες», όσο και του 3ου Μεσογειακού Συνεδρίου στη Σλοβενία το 2006 με θέμα «Το Φαντασιακό, το Αισθησιακό και η Τέχνη», συμβάλλοντας, με την εμπειρία της στο τομέα αυτόν, στην επιτυχή διεξαγωγή τους.

Στις 22 - 25 Ιουνίου 2008 πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας το 4ο Μεσογειακό Συνέδριο Αισθητικής με θέμα «Τέχνη και Χρόνος».

Το 5ο Μεσογειακό Συνέδριο Αισθητικής πραγματοποιήθηκε στην Καρθαγένη της Ισπανίας στις 4-8 Ιουλίου 2011 με θέμα «Τέχνη, Συγκίνηση και Αξία».

Η Ελληνική Εταιρεία Αισθητικής, στο πλαίσιο του προγράμματος ψηφιοποίησης των τόμων των πρακτικών των Διεθνών Συνεδρίων Αισθητικής, αποφάσισε να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση των τόμων των πρακτικών και των Μεσογειακών Συνεδρίων και να διαθέσει μέσα από την ιστοσελίδα της τις σελίδες των περιεχομένων των τόμων αυτών, για να έχουν οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές καλύτερη εικόνα του υπάρχοντος υλικού.

 

bullet

 ΣΥΝΕΔΡΙΟ 1ο (Αθήνα 2000), Χρονικά Αισθητικής, Τόμος 41Α, Περιεχόμενα

bullet

 ΣΥΝΕΔΡΙΟ 1ο (Αθήνα 2000), Χρονικά Αισθητικής, Τόμος 41Β, Περιεχόμενα

bullet

 ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2ο (Τυνησία, 2003), Περιεχόμενα

bullet

 Συνάντηση Εκτελεστικής Επιτροπής Διεθνούς Ενώσεως Αισθητικής (Αθήνα, 2003), Χρονικά Αισθητικής, Τόμος 42, Περιεχόμενα

bullet

 ΣΥΝΕΔΡΙΟ 3ο (Σλοβενία, 2006), Περιεχόμενα

bullet

 ΣΥΝΕΔΡΙΟ 4ο (Ιορδανία, 2008), Περιεχόμενα

 

 

Τα αρχεία είναι σε μορφή Acrobat Reader (pdf). Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει το λογισμικό, δεν θα μπορέσετε να τα δείτε. Εγκαταστήστε την ελεύθερη έκδοση, κάνοντας κλικ στην εικόνα

     

 

Για παρατηρήσεις σχετικά με τον ιστότοπο, στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στον webmaster@hellenicaesthetics.gr

Copyright © 2008 Ελληνική Εταιρεία Αισθητικής

Τελευταία ενημέρωση 26 Ιανουαρίου 2012 17:56