Εκδηλώσεις

Εκτός από τις διαλέξεις, η Ελληνική Εταιρεία Αισθητικής πραγματοποιεί μεταξύ των άλλων και διάφορες εκδηλώσεις στη μνήμη μελών της, παρουσιάσεις εκδόσεων, συζητήσεις και εκθέσεις ζωγραφικής.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

2022:

 • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης  για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικής σε συνεργασία με το Δήμο Καισαριανής, διοργανώνει στο Δημαρχείο Καισαριανής την Παρασκευής 27 Μαίου 2022 από  τις  18.00 -20.30 Ημερίδα  με θέμα τις πολιτιστικές και  χωρικές μεταβολές που δημιούργησε η εγκατάσταση των προσφύγων στον ελλαδικό χώρο.
  Στη συνέχεια  θα ακούσουμε από τους «Ρεμπετίστας» ένα επιλεγμένο ρεπερτόριο από μικρασιάτικα τραγούδια.

2021:

 • Απόδοση τίτλου Επίτιμου Μέλους σε δύο διακεκριμένα μέλη της ΕΕΑ: τον Βασίλειο Βιτσαξή και την Έλλη Γιωτοπούλου-Σισιλιάνου.

2018:

 • Τελετή απόδοσης τίτλου Επίτιμου Μέλους σε οκτώ διακεκριμένα μέλη της ΕΕΑ, που ποικιλότροπα στήριξαν την πνευματική υπόσταση της: τους καθηγητές Δημήτρη Ανδριόπουλο, Γιάννη Ιωαννίδη, Ευάγγελο Μουτσόπουλο, Νικόλαο Μουτσόπουλο, Λίνο Μπενάκη, Τερέζα Πεντζοπούλου –Βαλαλά, Κατερίνα Σπετσιέρη- Μπέσκυ, Δημήτριο Φατούρο.

2017:

 • Τελετή απόδοσης τίτλου Επίτιμου Προέδρου στον ομότιμο καθηγητή Διονύση Ζήβα. Ομιλήτρια η Πρόεδρος Κ. Δημητσάντου-Κρεμέζη. Ιανουάριος

2006:

 • Εκδήλωση στη μνήμη του Γιώργου Σισιλιάνου στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα: συναυλία με τους Ερμή Θεοδωράκη (πιάνο) και Γιώργο Δεμερτζή (βιολί) και ομιλητές τους Δ. Α. Ζήβα, Α. Κώστιο, Γ. Ιωαννίδη.

2005:

 • Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του Νέστορα Μάτσα Οι Έλληνες ναΐφ ζωγράφοι στο Πολεμικό Μουσείο.

2004:

 • Εκδήλωση μνήμης για τα 35 χρόνια από το θάνατο του Παναγιώτη Μιχελή στο Χριστιανικό και Βυζαντινό Μουσείο στην Αθήνα (επιχορήγηση του Ιδρύματος Μιχελή) με ομιλητές τους Δ. Α. Ζήβα, Ν. Μουτσόπουλο, Τ. Πεντζοπούλου-Βαλαλά, Αικ. Δημητσάντου-Κρεμέζη.

2002:

 • Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Έφης Μιχελή και ταυτόχρονη παρουσίαση του βιβλίου Οι Έλληνες ναΐφ ζωγράφοι του Στέλιου Λυδάκη στον Πολυχώρο «Αθηναΐς» (οργάνωση και επιχορήγηση του Ιδρύματος Μιχελή), με ομιλητές τους Γ. Αναγνωστόπουλο, Στ. Λυδάκη.

2001:

 • Δημόσιες συζητήσεις με θέμα «Αξία της Μουσικής» από τους Γιάννη Ιωαννίδη και Γιώργο Σισιλιάνο.
 • Παρουσίαση του βιβλίου Το παραδοσιακό σπίτι στο Αιγαίο των Κων. Παπαϊωάννου, Αικ. Δημητσάντου-Κρεμέζη και Μαρίας Φινέ στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Μιχελή, με ομιλητές τους Δ. Α. Ζήβα και Β. Παναγιωτόπουλο.

1998:

 • Παρουσίαση του τόμου των Πρακτικών του Συνεδρίου «Το Παιδί και η Αισθητική Αγωγή» στο βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκη» (κεντρικό κατάστημα, Πανεπιστημίου 17), με ομιλητές τους Γ. Αναγνωστόπουλο, Μ. Καρδαμίτση-Αδάμη, Γ. Χατζή, Λ. Μπενάκη.

1991:

 • Εκδήλωση με θέμα «Προβληματισμοί στη σύγχρονη μουσική δημιουργία», Θεσσαλονίκη (συνδιοργάνωση με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επιχορήγηση του Ιδρύματος Μιχελή). Επανάληψη της ίδιας εκδήλωσης στην Αθήνα, στην αίθουσα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, με ομιλητές τους Γ. Θέμελη, Δ. Γιάννου, Α. Μπαλτά, Γ. Σισιλιάνο, Μιχ. Αδάμη και Γ. Ιωαννίδη.

1988:

 • Εκδήλωση στη μνήμη του Τάκη Παπατσώνη στην αίθουσα της Ελληνικής Αρχαιολογικής Εταιρείας (επιχορήγηση του Ιδρύματος Μιχελή) με ομιλητές τους Δ. Α. Ζήβα, Κ. Ι. Δεσποτόπουλο, Κ. Μιχαηλίδη, Ν. Φωκά και Κ. Τσιρόπουλο.