Αρχείο ΙΑΑ

Η Διεθνής Εταιρεία Αισθητικής αποφάσισε στη διάρκεια του 14ου Συνεδρίου Αισθητικής στη Λιουμπλιάνα (1998) να αναθέσει στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Μιχελή τη στέγαση του Αρχείου της, ώστε να βρίσκεται στη διάθεση των επιστημόνων που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν σχετική έρευνα.

Η Βιβλιοθήκη επέτυχε να συγκεντρώσει όλους τους τόμους των πρακτικών των Διεθνών Συνεδρίων Αισθητικής που έχουν μέχρι στιγμής δημοσιευθεί.

Η Ελληνική Εταιρεία Αισθητικής, προκειμένου να διαφυλάξει αυτό το σπάνιο και μοναδικό υλικό, αποφάσισε να ψηφιοποιήσει με δικά της έξοδα όλους τους τόμους των πρακτικών, ένα σύνολο 12.000 σελίδων. Από αυτές τις 12.000 σελίδες η Ελληνική Εταιρεία Αισθητικής διαθέτει μέσα από την ιστοσελίδα της μόνο τις σελίδες των περιεχομένων των τόμων αυτών, για να έχουν οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές καλύτερη εικόνα. Οι σύνδεσμοι που ακολουθούν δεν περιλαμβάνουν το σχετικό με τα Διεθνή Συνέδρια Αισθητικής υλικό, που υπάρχει γενικότερα στη διάθεση των αναγνωστών της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Μιχελή.